До Львівської політехніки абітурієнти подали більше заяв, ніж минулоріч

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
Львівська політехніка
Вступна кампанія ще триває, та вже зараз до Львівської політехніки абітурієнти подали більше заяв, ніж минулоріч ― і на бакалаврат, і на магістратуру.
― Львівська політехніка — п’ята за кількістю поданих заяв серед закладів вищої освіти в Україні. Тепер чекаємо рекомендацій від Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). 28 липня матимемо перелік абітурієнтів за прізвищами, рекомендованих на бюджетну форму навчання. Щодо вступників на базі диплому молодшого спеціаліста, то на днях вони складали іспит і після оприлюднення результатів, ті, які потребуватимуть, зможуть подавати апеляції. Після того будуть оприлюднені списки рекомендованих до навчання, ― розповідає відповідальний секретар Приймальної комісії Львівської політехніки Михайло Гончар.
Також у ці дні відбувається вступ до магістратури. Іспити проходять три дні: 26, 28 та 30 липня. А вже 1 серпня оголосять підсумки та рекомендації на бюджетну і комерційну форму навчання.
Цьогоріч вступники зможуть подавати оригінали документів будь-яким зручним для них способом ― особисто приносити, надсилати звичайною поштою чи електронною поштою із накладенням цифрового підпису.
― Варто зазначити, що до Львівської політехніки подаються дуже багато абітурієнтів із високими результатами ЗНО. Практично на кожну спеціальність, яка є на лідерських позиціях, маємо по 20-30 заяв від двохсотбальників, ― підкреслив Михайло Федорович.
Із окупованих територій цього року до нашого університету через Освітній центр «Крим — Україна» вступило восьмеро абітурієнтів.
― Найбільше заяв маємо на такі освітньо-професійні програми: маркетинг, менеджмент, інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні науки, філологія, кібербезпека, комп’ютерна інженерія, правознавство, журналістика. Там дуже великий конкурс, ― каже відповідальний секретар Приймальної комісії Політехніки. ― Львівська політехніка цьогоріч матиме більше державних місць. Вже зараз у магістратуру ми отримали на 116 місць більше, ніж минулоріч. Також чекаємо збільшення держзамовлення і на бакалавраті.
9 серпня буде відомо, хто подав усі необхідні документи на державну форму навчання, а результати вступу на комерційну форму навчання оголосять 16 серпня. Також у вересні проходитиме ще додатковий набір на навчання.