Бізнес іде до студентів: для старшокурсників ІКТА організували зустріч із львівськими бізнесменами

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на зустрічі з львівськими бізнесменами

Керівництво ІКТА, Рада підприємств Львівщини та Відділ працевлаштування та зв’язків із виробництвом організували для студентів старших курсів інституту зустріч із львівськими бізнесменами, які всупереч усьому успішно працюють на українському ринку.

На думку директора ІКТА професора Миколи Микийчука та організатора заходу професора кафедри метрології, стандартизації та сертифікації Наталії Гоц, для того, щоб готувати випускника під конкретний бізнес, треба дослухатися до вимог працедавців, узгоджувати з ними навчальні плани та практики, готувати для них конкретні наукові розробки.

Цього разу в ІКТА висадився серйозний «десант»: голова Асоціації приладобудівних підприємств, генеральний директор ПП НВП «Завод техніки, зв’язку й автоматики» Ігор Сегелик, керівник ТзОВ «ILC», керівник Центру поводження з відходами, економічний директор Української асоціації виробників поліграфічної продукції «Аспол» Андрій Єременко, генеральний директор компанії «ВЕЕМ – Металавтопром» Богдан Шевців, директор – генеральний конструктор Юрій Сторонський та директор виробництва підприємства «Eкотест» Андрій Бісик. Гості не лише презентували діяльність своїх підприємств, а й пропонували студентам частіше зустрічатися на «кадровій» біржі (майданчику комунікації між тими, хто шукає роботу, і працедавцями), запросили їх на виробничу й переддипломну практики, ознайомили з можливостями не лише працевлаштування, а й кар’єрного росту, «соціальним пакетом», а ще звернулися до студентів із пропозицією: творити Україну вдома, а не шукати щастя по закордонах. Фінансовий директор ТзОВ «ВЕЕМ – Металавтопром» Анна Шевців, яка шість років тому здобула вищу освіту, закликала студентів бути активними й не боятися труднощів при працевлаштуванні.

Уже те, що представники бізнесу самі вирушили в «народ», не може не тішити: український бізнес поволі починає займати свою нішу на ринку України, незважаючи на спротив олігархів. Щоб перемогти «багатоголову гідру», потрібні кадри – молоді, ініціативні, які не бояться брати відповідальність на себе. До того, є ще старі кадри, готові поділитися з молодими своїм багатим досвідом.

За підтримки проректора Романа Коржа вже вдруге бізнесмени зустрічаються з політехніками (до того були бесіди з економістами). Вони збирають пропозиції, дослухаються до думок студентів, керівництва інституту, Відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом, готові не лише співпрацювати з інститутами, а й допомагати реально впливати на підготовку школярів (після об’єднання різних предметів школярі, фактично, не знатимуть жодного, що неодмінно негативно вплине на нове поповнення університетів) тощо.

на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами на зустрічі з львівськими бізнесменами