Cтудентське життя під час карантину: вибір, очікування, реалії. Думки другокурсників

Любомира Фаберська, студентка другого курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО
Заставка до матеріалу

Студенти освітньої програми «журналістика» Львівської політехніки Олексій Кордоба, Маріанна Мороз та Злата Новосельська розповіли, як обирали університет, чи задоволені своїм вибором та з якими труднощами стикаються тепер, під час навчання в карантинних умовах.

«Абітурієнти часто вагаються, який виш їм обрати. Звісно, я розглядав різні варіанти вступу, але все ж, послухавши відгуки друзів, оцінивши вартість навчання порівняно з іншими освітніми закладами, я обрав Львівську політехніку, адже вважаю, що тут отримаю нічим не гірший рівень знань, аніж у якомусь іншому університеті», – розповідає Олексій.

«Я одразу знала, що буду обирати саме цей заклад, адже тут навчалися мої батьки, бабусі та дідусі, тому вибір був очевидний», – зазначає Маріанна.

«Обираючи Політехніку, я зважала на його високий статус та входження до п’ятірки найкращих», – міркує Злата.

Усі троє студентів задоволені обраною спеціальністю і бачать її переспективу, якщо, звісно, докладати зусиль.

«Ось я закінчую 2-й рік свого навчання та можу сказати, що мені легко й приємно навчатися саме тут, адже завжди знаєш, що тобі допоможуть та лояльно поставляться до будь-якої ситуації», – ділиться Олексій Кордоба.

«Перспективу можна знайти будь-де, якщо справді хочеш працювати у тому напрямі, який обрав. Нас забезпечують хорошим місцем практики: це можуть бути як редакції ЗМІ, так і телеканал чи радіо, головне – бажання», – вважає Маріанна Мороз.

«Скажу відверто: все ж таки я трішки розчарувалася у навчанні. Можливо, я поставила надто великі очікування, проте все ж розчарування, хоч і мале, але є. Найперше – саме у викладі інформації: надто багато непотрібного та нецікавого, по-друге – потрібно багато самому допрацьовувати, але, попри це, я задоволена обраною професією та докладу максимум зусиль, щоб осягнути її», – розказує Злата Новосельська.

Через ковід навчання понад рік тому перейшло в онлайн-формат, тому закономірно, що хочеться дізнатися про враження студентів від цього, які у звичному режимі навіть до кінця першого курсу не довчилися.

«Навчання відбувається за допомогою платформ Zoom та ВНС. Звісно, це трохи складно, адже часто пропадає зв’язок. Та й важко налаштуватися на навчання, коли ти вдома», – розповідає Олексій.

«Мені навчання не надто кардинально відрізняється від того, що було в офлайні. Викладачі так само викладають теми та задають завдання», – ділиться Маріанна.

«Єдине, з чим можуть виникнути труднощі під час дистанційно навчання, – це зі сесією. Немає можливості запитати та проконсультуватися одразу із викладачем», – пояснює Злата.

Загалом студентів влаштовує такий формат навчання, та все ж вони хочуть повернутися до звичного режиму й підсумовують, що українська система освіти навчилася давати собі раду в таких ситуаціях.

Герой матеріалу Героїня матеріалу