«Чи вам достатньо засобів для практичних робіт?»: розповідають студенти Львівської політехніки

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
практичні заняття

Олег Лешкович, студент третього курсу Інституту будівництва та інженерії довкілля:
«Достатньо, але не все сучасне»

У нас на кафедрі будівельних конструкцій та мостів є лабораторії для практичних занять. Є різні прилади – як нові, так і ті, що вже вийшли з ладу, але викладачам ще вдається на них нас навчити, як правильно виконувати те чи інше завдання. Оскільки нині все стрімко розвивається, то наше приладдя не відповідне до часу, вимог сьогодення. Отож, розумію, що згодом доведеться йти на додаткові курси, щоб опанувати сучасне оснащення.

Богдана Кряк та Наталя Довбенко, студентки третього курсу Інституту хімії та хімічних технологій:
«Працюємо на різному обладнанні»

Ми – майбутні фармацевти, тому практичних робіт доводиться виконувати багато. Засобів вистачає. Маємо декілька лабораторій для дослідів. Багато виготовляємо, синтезуємо. На нашій кафедрі все дуже гарно організовують – лаборанти завчасу готують необхідні матеріали для лабораторної. Маємо обладнання давніше, але водночас з’являється багато нового, тобто наші лабораторні осучаснюють.

Тимур Мікава, студент другого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Працюємо в сучасних комп’ютерних лабораторіях»

У нас є гарні лабораторії. Мені в основному доводиться працювати в комп’ютерних або в лабораторії схемотехніки. Комп’ютерні лабораторії гарно обладнані, відповідно до вимог часу, однак схемотехніка застаріла, часто в ній важко розібратися і там часто ми вчимо те, що давно втратило актуальність.

Максим Киричок, студент третього курсу Інституту телекомунікацій, радіотехніки та електронної техніки:
«Для початку вистачає, а далі – йдемо у SoftServe»

Навчаюся на мікро- та наносистемній техніці. Практичних виконую багато. У нашому корпусі є лабораторії для базового практикування, аби зрозуміти ази. На мою думку, їх достатньо. А щоб готувати більш ґрунтовні завдання, йдемо у SoftServe (наша кафедра має з цією комп’ютерною компанією угоду про співпрацю).

Михайло Гера, студент другого курсу Інституту геодезії:
«Приладів для обмірів маємо багато»

Саме нині я працюю нівеліром на штативі. Здебільшого його використовую як майбутній геодезист. Знаю, як його перевірити. Цього приладдя на нашій кафедрі є достатньо. Тому нема, щоб одні працювали, а другі чекали. Однак не можу оцінити, наскільки ці прилади сучасні. Як на мене, напрактикуватися можна на тому, на чому нас вчать. Але не маю з чим порівнювати.

Олег Лешкович Богдана Кряк та Наталя Довбенко Тимур Мікава Максим Киричок Михайло Гера