Чому обрали Львівську політехніку? Думками про це діляться студенти різних курсів та інститутів нашого університету

Анастасія Щуревич, студентка третього курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО
Студенти Львівської політехніки

Кожен з нас, закінчуючи школу, постає перед вибором свого майбутнього. Більшість, звісно, має бажання піти у заклад вищої освіти. Тепер їх в Україні доволі багато. То як сталося, що саме Львівська політехніка стала другим домом для 35 000 студентів?

Хтось акцентував свій вибір на освітній програмі, яку потрібно засвоїти для майбутньої омріяної професії, знаючи, що Львівська політехніка допоможе в освоєнні нових знань. Саме з таких міркувань обрав політехніку Ростислав Калиневич, студент четвертого курсу ІЕСК:

– Від друзів дізнався про рівень викладання в політехніці й, ознайомившись зі спеціальностями, знайшов саме те, чого хотів. Ще в школі вирішив, що шукатиму професію, зважаючи на свої технічні навички. Обрав електроенергетику, електротехніку, електромеханіку. Одразу ж саме це припало до душі, а коли дізнався, що вступив на бюджет – радості не було меж.

Є студенти, які вибір місця навчання ототожнюють з пошуком змін. І новий розділ свого життя розпочинають саме зі вступу в університет. Серед тих, хто почав новий етап життя саме в Політехніці, другокурсниця ІХХТ Ярина Червінська:

– Я завжди мріяла вчитись не у своєму місті. Спеціальність, яку я вибрала, виникла досить недавно і лише розпочала розвиватись. Тому коли настав час обирати освітній заклад, де я здобула би бажану освіту, вибір випав на Львівську політехніку, бо це один із небагатьох університетів, де можна отримати освіту за програмою «біотехнології та біоінженерія».

Однак є студенти, яких перспективи радикальних змін наприкінці завершення школи бентежили. Їм не хотілося змінювати ні місце проживання, ні звичний устрій, проте перемогло розуміння, що вища освіта необхідна. Такі переживання свого часу здолав і все-таки вступив до університету на сьогодні вже випускник Інституту геодезії Вірослав Фігель.

– Не знав, чого саме хочу в майбутньому. Для ЗНО обрав предмети, які найбільше вдавались, і згодом це стало опорою у виборі спеціальності. Ну і звісно, обирав спеціальність, з якою зможу знайти роботу у моєму рідному місці. Саме це стало ключовим у виборі Львівської політехніки, адже Львів – близько до дому, а навчання на програмі «геодезія та землеустрій» допомогло мені освоїти знання для майбутньої професії, – пояснює хлопець.

Деякі студенти спирались у своєму виборі на рекомендації. Це логічно, адже не знаючи нічого про університет, відгуки про нього дуже допомагають. Студентка третього курсу ІКНІ Софія Каштелянська при виборі вишу керувалася саме цим.

– Обрала Львівську політехніку, бо приємно здивувалась, – пояснює співрозмовниця. – Шукаючи перед вступом інформацію про різні університети та прикладну лінгвістику, розповіді про Політехніку зацікавили найбільше. Тут нові технології навчання, сучасні викладачі, які завжди знайдуть підхід до студентів, цікаві організаційні заходи. Це надихнуло максимально – і мотивація до навчання одразу з’явилась. І зараз, згадуючи про свій вибір три роки тому, я розумію, що не помилилась.

Активісти та спортсмени часто обирають Політехніку, тому що саме тут можна продовжувати розвивати свої таланти. Безліч спортивних секцій допомагають не лише не закинути спорт, а й полюбити його. Сприяє вибору й активне життя у Львівській політехніці. Чого лише варта «Осінь…» чи «Весна політехніки». Перед участю в таких заходах не встояла третьокурсниця, майбутня журналістка Вікторія Доброштан з ІППО.

– Оскільки у Львівській політехніці навчалися мої батьки, я вже знала, які заходи тут відбуваються. Ще зі школи маю лідерські задатки, люблю працювати в команді, є активною та відповідальною. Тому саме батьківська підтримка та розповіді про їхнє студентське життя підштовхнули обрати Львівську політехніку, – акцентує Вікторія.

…Щороку дипломи про здобуття вищої освіти у Львівській політехніці отримують тисячі студентів. Причини для вступу у всіх були різні, але вибір – той самий.

Учасниця опитування Учасник опитування Учасниця опитування Учасниця опитування Учасник опитування