Чому ми обираємо Львівську політехніку та радимо її друзям?

Марія Левко, студентка 4 курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки
Героїня матеріалу

Вибір освітнього закладу випадає нам у юному віці і тоді настає час подорослішати та приймати багато рішень. Чи будем ми навчатись у закладі вищої освіти, чи оберемо для себе інший шлях? Що хочемо робити і яка перспектива нас очікує?

Як виявилося, Національний університет «Львівська політехніка» багато хто обирає через його престижність і різний спектр освітніх програм. Тут навчаються студенти з різних куточків країни. На вибір впливає те, що Львівська політехніка входить до списку найпрестижніших університетів обирати України.

Університет надає можливість поглиблено вивчати іноземні мови: англійську, німецьку, французьку, польську; брати участь у конкурсах самодіяльності та долучатися до різних виступів; на професійних тренінгах знайомитися з успішними людьми.

Думками з приводу навчання у Політехніці діляться студенти різних курсів та спеціальностей.

Розповідає другокурсниця ІНЕМ, спеціальності «міжнародні економічні відносини», Тетяна Копитко:

– Я приїхала навчатися до Львова з Вінниці і, чесно кажучи, спершу було лячно, що не адаптуюся в новому для мене соціумі, але університет створив відповідні умови, щоб ми всі почували себе, як удома. Найперше, що ми зробили, – перезнайомились ближче, розповіли один одному про себе та познайомилися з викладачами, які своєю чергою висловили слова підтримки й наголосили, що в нас почався новий етап життя, де опорою має бути наполегливість та самостійність.

Львівська політехніка об’єднує студентів не тільки у групах, але й у гуртожитках, де проживають студенти не лише денної, а й заочної форми, коли в них відбувається екзаменаційна сесія.

Університетське Студмістечко розміщене поблизу навчальних корпусів, а також в п’яти хвилинах ходи від Стрийського парку, в якому відбуваються пари з фізкультури, проходять спортивні заходи, діють спортивні секції.

Гуртожитки також наділені окремими зонами відпочинку на прилеглій території, крамничками та університетською поліклінікою. Про життя у Студмістечку розповіла третьокурсниця ІППО, яка навчається на психології Наталія Стрилінська:

– Коли я вступила до Політехніки, постало питання поселення у гуртожитку. І для мене це стало кроком у самостійне життя. Одразу припало до душі те, що Студмістечко розташоване близько до центру, де мій навчальний корпус та деканат, а до кафедри – рукою подати. У гуртожитку є все найнеобхідніше для проживання студентів: кухня, душова кімната, санвузол тощо.

Своїми думками ділиться студентка четвертого курсу журналістики Агнеса Пронько:

– З першого семестру я зрозуміла, що матиму нагоду познайомитися з цікавими успішними людьми, адже мій інститут запрошує на зустрічі зі студентами гостей, які компетентні у відповідній галузі, які можуть поділитися власним досвідом. Також Львівська політехніка практикує Міжнародну літню школу молодих журналістів, де можна дізнатися про різні чинники та закулісні моменти роботи в ЗМІ від професіоналів із різних країн. Щороку в університеті відбуваються міжнародні, всеукраїнські, інститутські конференції та семінари. Якщо акцентувати на цьому аспекті, можу з впевненістю сказати, що Львівська політехніка заслужено входить до найкращих університетів країни.

Героїня матеріалу Героїня матеріалу Героїня матеріалу