Четвертокурсниця ІППО Вікторія Доброштан: «Охоче вступила б до Політехніки ще раз»

Софія Кравець, студентка 4-го курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки
Вікторія Доброштан

Ще на першому курсі студентка Інституту права, психології та інноваційної освіти Вікторія Доброштан була впевнена, що її студентське життя розфарбує буденність. Любов до сцени, артистичні здібності та креативність притаманні дівчині з дитинства. Юна першокурсниця стала неабияким авторитетом серед студентів свого інституту, активно долучилася до роботи профбюро. Цьогоріч Вікторія – уже випускниця бакалаврату.

– Чому саме ти обрала вчитися у Політехніці й на журналістиці?

– Я обрала Львівську політехніку, оскільки знала, що це один із найпрестижніших університетів в Україні. ТУ цьому університеті є багато можливостей розвитку, тут працюють досвідчені викладачі. Можна брати участь у різних заходах та організовувати власні навчальні, спортивні розважальні програми. Журналістику обрала через те, що в школі любила писати. Кафедра наша – нова та сучасна.

– Яким ти собі уявляла студентське життя? Чи справдилися ці очікування?

– Коли я була школяркою, уявляла собі навчання в університеті цікавим та активним. Можна вважати, мої думки матеріалізувались і все реально було навіть краще, ніж я прогнозувала. Не очікувала, що матиму стільки знайомств серед людей різного віку. В університеті я отримала багато можливостей, реалізувала свою мрію виступати на сцені перед сотнями глядачів. Шкода, що ситуація у світі, а згодом і в нашій країні, забрала у мене можливість насолоджуватись цими моментами, але добре, що я встигла хоч щось.

– Якою була твоя перша зустріч у профбюро?

– Вона мені запам’яталася. На неї прийшло десять представників та близько п’ятдесяти студентів. Ми знайомилися, комунікували, обговорювали плани. Того дня обирали учасників на КВН і я взяла в цьому участь. Ми ставили різні веселі сценки та придумували персонажів. Це було весело й незабутньо. Я провела понад сім годин у корпусі. Загалом таких днів було багато.

Якщо була б можливість повернути декілька моментів з того періоду, то це було б…

– Це був би кожен мій день 1-го семестру 2-го курсу, адже це був той час, коли можна було приходити в аудиторію, ходити з однокурсниками на обіди та просто гуляти центром міста. На другому курсі ми провели декілька великих заходів: КВН, благодійний збір коштів та шоу «Хто зверху?» Всі події відбувалися успішно й насичено. А вже навесні нас спіткав карантин та дистанційне навчання. І можливість насолоджуватись студентським життя припинилась.

– Команда інституту декілька років брала участь у фестивалі «Осінь політехніки». Розкажи про підготовку до них.

– Ми брали участь у трьох фестивалях «Осені політехніки». І до всіх дуже сумлінно готувались. Звісно, були розчарування після того, як ми не виходили у фінал, проте не покладали надії та старались щороку прикладати ще більше зусиль. Ми відвідували різноманітні студентські ліги у Львові, дивились виступи українських коміків та робили свої висновки. Це була дуже цікава колективна робота!

– Чудово розуміємо, що для сценічних костюмів, декорацій потрібні чималі кошти. Як ви, студенти, вирішували ці питання?

– Для цього ми створили свій маркетинговий відділ. У соціальних мережах готували контент про майбутній події і старались прорекламувати свій захід так, аби на нього прийшло багато глядачів. І після мінімального продажу квитків підшукували, що б нове прорекламувати.

– За чотири роки активного студентського життя ти стала більш упевненою в собі?

– Кожен рік особливий по-своєму. Перших два курси були максимально насиченими різними подіями. Я здобувала реальний досвід того, як виконувати декілька справ одночасно. Дуже за цим сумую. Наступні роки були заручниками карантину та війни, проте ми зі студентами організовували різні події в онлайн-режимі. Організовували благодійні збори, допомагали студентам перших курсів. З цього періоду я зробила для себе певні висновки, які допомагають рухатись далі.

– Що хочеш порадити абітурієнтам, які обиратимуть Політехніку?

– Якомога більше використовувати можливості, які дає наш університет. Брати участь у різних навчальних конференціях, тренінгах, долучатися до роботи профбюро й профкому. Якщо відновляться аудиторні заняття, то охоче ходити на них, комунікувати зі своїми однокурсниками, бути відкритими на нові знайомства, адже саме процес відвідування пар дає змогу відчувати себе повноцінним студентом. Якби у мене була можливість ще раз стати студенткою першого курсу, я б обов’язково нею скористалась. Хочу відзначити, що ці роки були найщасливіші в моєму житті!

Вікторія Доброштан Вікторія Доброштан