Британський професор Девід Рубенс прочитав відкриту лекцію для студентів Інституту економіки і менеджменту

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Фото з лекції

24 жовтня на кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту відбулася відкрита лекція на платформі Zoom, де гостьовим лектором був Девід Рубенс – виконавчий директор Інституту управління стратегічними ризиками (Лондон, Великобританія), професор з безпеки та управління ризиками (Університет Портсмута), професор Європейського центру миру та розвитку Університету миру ООН (Белград), програмний директор Міжнародної програми післядипломного навчання зі стратегічного ризику та управління кризами, викладач Берлінської школи економіки і права та Університету Глостершира.

Перед початком зустрічі з вітальними словом до учасників – здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальностей 073 «Менеджмент» і 292 «Міжнародні економічні відносини» – звернулась виконувачка обов’язків завідувача кафедри, к.е.н., професорка Ліана Чернобай, директор Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту, д.е.н., професор Михайло Гончар та заступниця директора ІНЕМ з міжнародних зв’язків, д.е.н., професорка Наталія Станасюк, за сприяння яких відбувається цикл лекцій з британським професором.

 «Хаос та складність: моделювання стратегічних ризиків 2020 року» тема першої лекції що входить до циклу під назвою «Стратегічні ризики та антикризове управління: бачення візії 2030». У першому занятті взяли участь понад 50 осіб, серед яких були викладачі та студенти кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва. Лекція проходила англійською мовою. Для залучення якомога ширшої аудиторії було використано змішаний формат: офлайн в аудиторії 310 IV навчального корпусу Львівської політехніки та онлайн на платформі Zoom.

На лекції було розглянуто такі питання:

  • визначення і управління стратегічними ризиками;
  • поняття «стратегічний ризик», «управління стратегічними ризиками»;
  • основні причини настання ризикових ситуацій;
  • інструменти розпізнавання ризиків та інші технології, що можуть допомогти організації у виявленні та моніторингу стратегічних ризиків.

На закінчення лекції Девід Рубенс наголосив, що його дослідження спрямовані на покращення систем контролю для прийняття обґрунтованих рішень у разі виникнення кризових ситуацій, аналіз структури і можливостей для управління стратегічними ризиками та кризами, які відповідають викликам майбутнього покоління.

Усіх колег та студентів Національного університету «Львівська політехніка» запрошуємо відвідати наступні лекції, які відбуватимуться на платформі Zoom.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції