Асистентку кафедри вищої геодезії та астрономії відзначили на другому конкурсі Відзнаки імені Юрія Вербицького

Кафедра вищої геодезії та астрономії Львівської політехніки
Юрій Вербицький

В Україні оголосили переможця другого національного конкурсу Відзнаки імені Героя «Небесної Сотні» Юрія Вербицького.

Про конкурс 2020 року

Молоді вчені та студенти подали на конкурс статті, присвячені науковому доробку Юрія Вербицького. А громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні» спільно з Радою молодих вчених при Міністерстві освіти й науки України оголосила переможця.

Роботи надійшли з таких закладів:

  • Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка»;
  • Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»;
  • сейсмічної станції «Королево» Карпатської дослідно-методичної сейсмологічної партії Відділу сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики імені Субботіна НАН України.

Членами журі конкурсу є провідні вчені галузі.

Хто став переможцем

Найкращою роботою визнали статтю «Просторово-часовий розподіл сейсмічності закарпатського внутрішнього прогину за результатами геофізичного моніторингу» Адальберта Ігнатишина, який за життя Вербицького зустрічався з ним на станції Королево.

Кого ще відзначили

Роботу асистентки кафедри вищої геодезії та астрономії Національного університету «Львівська політехніка» Софії Доскіч «Деформації земної кори Карпатського регіону за даними GNSS-спостережень», яка дає можливість встановити особливості просторового розподілу руху земної кори в цьому регіоні та в майбутньому створити регіональну геодинамічну модель Карпатської складчастої системи.

Про Юрія Вербицького та відзнаку на його честь

Юрій Вербицький був науковцем, працював інженером відділу сейсмічності Карпатського відділення Інституту геофізики НАН України імені Суботіна у Львові, мав вчений ступінь кандидата наук. Випускник Інституту геодезії Львівської політехніки.

Брав участь в Майдані, де спершу потрапив під обстріл гумовими кулями зі сторони силовиків. Згодом його викрали та у ніч на 22 січня 2014 року закатували за громадянську позицію.

Відзнаку заснували на волонтерських засадах. Усі, хто долучаються до неї, прагнуть, аби праця Вербицького жила.
 

Докладніше – у матеріалі Відомий переможець другої Відзнаки імені Юрія Вербицького на сайті 24 каналу.