Архітектори Львівщини підвищують в Університеті кваліфікацію у сфері охорони культурної спадщини

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото із заняття

У Національному університеті «Львівська політехніка» розпочався навчальний курс «Охорона культурної спадщини для державних службовців». Упродовж жовтня його учасники прослухають сім фахових лекцій.

Участь в експериментальній навчальній програмі беруть архітектори Боринської, Великомостівської, Дрогобицької, Миколаївської, Стрийської громад та головна архітекторка області, керівниця департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної військової адміністрації Олена Василько.

Лекторами курсу є два доценти кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Юрій Дубик і Олег Рибчинський, а також старший науковий співробітник Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького Володимир Герич.

Теми занять стосуються українського та закордонного законодавств у сфері охорони і збереження культурної спадщини, режимів та охоронних зон історичних міст, історико-архітектурних опорних планів, заповідників та заповідних зон, правил реставрації пам’яток. Після завершення курсу та складання заліку його слухачі отримають офіційний документ, що засвідчить підвищення кваліфікації.

«Висловлюємо вдячність Володимиру Геричу найперше за ініціативу такого навчання, Юрію Дубику та Олегу Рибчинському, кафедрі архітектури та реставрації, адміністрації Львівської політехніки, Центру підвищення кваліфікації фахівців, зокрема його керівнику Ользі Левицькій-Ревуцькій, за допомогу в його розробці та реалізації», – зазначили в департаменті.

Фото із заняття Фото із заняття Фото із заняття