Аполлінарій Островський – доктор технічних наук, завідувач кафедри геодезії, заслужений діяч науки і техніки України

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Аполлінарій Островський і його праці

19 січня 1923 року народився Аполлінарій Львович Островський – доктор технічних наук, професор кафедри геодезії, заслужений діяч науки і техніки України.

Упродовж 1977–1993 років очолював кафедру геодезії, багато років був керівником вченої Ради захисту докторських дисертацій з геодезії, активно працював у навчально-методичній Раді Мінвузу України, у редакційних колегіях усіх часописів з геодезії та інженерної геодезії, що видаються в Україні, був головним редактором наукового журналу «Геодинаміка».

За свою плідну наукову, педагогічну та громадську діяльність професор Аполлінарій Островський був відзначений великою кількістю нагород. Він – автор понад 200 наукових праць, 11 авторських свідоцтв і патентів на наукові винаходи.

Все своє життя Аполлінарій Львович присвятив єдиній, улюбленій професії. Свідченням цього є книга «Моє життя в геодезії», яку він написав в останні роки свого життя для молоді, з надією, що після її прочитання в молодого покоління виникне бажання опанувати професію геодезиста. Книга знайомить читача із життям відомого вченого: воєнними роками, навчанням та студентством, науковою та професійною діяльністю у Львівській політехніці. Спогади автора доповнюють архівні фото та жартівливі життєві історії.