Акцію «Принеси з собою книгу!» завершено: понад 2000 книжок знайдуть новий дім у запорізьких бібліотеках

Христина Марціняк, студентка групи ЖР-32
Підсумки марафону

Центр порятунку української культурної спадщини разом з Науково-технічною бібліотекою Національного університету «Львівська політехніка» завершив благодійний марафон «Принеси з собою книгу!». Акція тривала понад три місяці, й завдяки відвідувачам і відвідувачкам зібрано понад 2000 книжок. Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека стала хабом, у якому будуть зберігатися книги, допоки не знайдуть свого місця у бібліотеках.

«Принеси з собою книгу!» – це постійна акція зі збору українських книжок для бібліотек на деокупованих територіях. Минулого року небайдужі зібрали книги для Херсонщини, цього разу – для Запоріжжя. До організації марафону також долучилися Благодійний фонд Нагірних і Центр мистецтв «АРТ-Простір».

Представниця Науково-технічної бібліотеки Олена Харгелія поділилася, що головними критеріями відбору книг були: українська сучасна література, художня література або ж мотиваційна. Серед принесених книг багато прикладних видань сучасних українських авторів. Також Михайло Милий подарував фонду бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» книгу Володимира Касьяненка «Запрошення до розмови», а на підтримку акції «Принеси з собою книгу!» передав збірки своїх книжок.

Значущим є те, що акція закінчилася 14 лютого, що є Міжнародним днем дарування книг, який є символом об’єднання людей через спільну любов до літератури. Ворог прагне знищити нашу ідентичність, але ми міцно поєднані спільною любов’ю до всього українського.

Підсумки марафону Підсумки марафону