Адміністрація Львівської політехніки зустрілася зі студентами щодо затримки встановлення вікон у гуртожитках № 4 та № 10

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

11 жовтня у Львівській політехніці відбулася зустріч адміністрації університету, зокрема проректорів, директора Студентського містечка, його заступника, голови Профкому студентів і аспірантів, представників студентського самоврядування з членами організації «Пряма дія» ― студентами низки закладів освіти та декількома мешканцями гуртожитків № 4 та №10 нашого університету. Молодь самовільно організував студент Києво-Могилянської академії, член організації «Пряма дія». У межах цього заходу обговорили питання затримки встановлення вікон у гуртожитках №4 та №10 нашого університету. Саме ці будівлі найбільше постраждали від ворожого ракетного обстрілу 6 липня цього року.

Перший проректор Олег Матвійків проінформував молодь про поточний стан перебігу проєкту відновлення віконних конструкцій у гуртожитках № 4 та № 10. Заступник директора Студмістечка Богдан Поліщук розповів студентам про причини, через які виникла затримка зі встановленням вікон. Зокрема, детально прокоментував ситуацію, про яку ми писали раніше, стосовно ускладнень з оформленням відповідних документів, проведенням тендерної закупівлі Міжнародною організацією з міграції (МОМ), яка зголосилася профінансувати встановлення вікон у цих гуртожитках. Центральний офіс МОМ розташований за межами України — на Філіппінах, а зважаючи на велику вартість проєкту, остаточні перевірки та погодження відбувалися саме там.

Варто зазначити, що Львівська політехніка не є стороною договірних відносин між МОМ і підрядником, а вигодонабувачем результату виконання договору. Тобто оцінку вартості, тендерну закупівлю МОМ проводила відповідно до законодавства.

Директор Студентського містечка Ігор Гельжинський проінформував студентів про реалізовані додаткові заходи для пом’якшення складних умов проживання: у гуртожитках № 4 та № 10 ввімкнули опалення, студенти мають можливість отримати додаткові шерстяні покривала й додатковий шар плівки на вікна, доки їх не замінять.

Також студентів ознайомили з графіком постачання та монтажу вікон. Нагадуємо: перша партія вікон має надійти вже цієї п’ятниці. Загалом в обох гуртожитках треба замінити понад 800 вікон. Крім того, згодом замінять більш як 300 пошкоджених дверей і усунуть тріщини на внутрішніх стінах.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що є певний брак детального інформування студентів-мешканців гуртожитків № 4 та № 10 про перебіг проєкту відновлення вікон. Хоча Колегія студентів і Профком студентів та аспірантів Львівської політехніки постійно комунікують із політехніками у внутрішніх чатах та через офіційні сторінки своєї організації. За підсумками зустрічі вирішили створити студентську робочу групу, яка зможе регулярно аналізувати ситуацію з доставленням і встановленням вікон.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі