7 березня вперше відзначатимемо День Львівської політехніки!

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до Дня Львівської політехніки

У Львівській політехніці за понад два століття сформувалось багато традицій, на яких виховано не одне покоління студентів. Та, досліджуючи історію нашого університету, відкриваємо чимало нового і знакового. Цьогоріч, 7 березня, започатковуємо нову традицію ― День Львівської політехніки.

― Нам важливо, щоб такі події спонукали політехніків пишатись своєю Alma-mater, більше цікавитися університетом, його історією, а також генерувати нові традиції. Через флешмоби, екскурсії, квести хочемо дати можливість кожному, а особливо студентам, відчути належність до минулого Львівської політехніки і творення нових сторінок у сьогоденні. Політехнічна спільнота, незважаючи навіть на складні часи, які переживаємо через повномасштабну війну, зростає, тому так важливо ще тісніше єднатися. Кожне нове покоління приносить свіжі ідеї, пропонує нові шляхи взаємодії для формування середовища, в якому буде комфортно зростати, ― наголосила проректорка з науково-педагогічної роботи і стратегічного розвитку Університету Лілія Жук.

Дата святкування Дня Політехніки не є випадковою. І про це свідчать давні документи, які зберігаються в Центральному державному історичному архіві України у Львові.

― Ці документи також є зокрема у фонді № 146 Галицького намісництва та Загального Урядового, Фінансового і Придворного архіву Австрії у Відні. У них зазначено, що витоки Національного університету «Львівська політехніка» сягають часу створення у Львові Цісарсько-королівської реальної школи на підставі резолюції австрійського імператора Франца І, виданої в Мілані 7 березня 1816 року, ― розповів керівник Центру промоції Львівської політехніки, історик Андрій Павлишин.

Докладну програму Дня Львівської політехніки відстежуйте на наших офіційних сторінках у соцмережах.