3dlooky: інноваційний стартап львівських політехніків

Єлизавета Вербицька, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Заставка до матеріалу

3dlooky — це новий український стартап, який став учасником 7-го сезону CIG R&D LAB Національного університету «Львівська політехніка». Заснований Денисом Музикою, цей проєкт також об’єднав талановитих студентів: Марка Голяка, Backend-розробника, та Назара Луцика, QA-тестера. Їхній вебсервіс дає можливість інтегрувати 3D-об’єкти на вебсайти за лічені хвилини, значно спрощуючи цей процес для розробників і дизайнерів.

Команда 3dlooky сформувалася природно, адже всі учасники — близькі друзі. Денис, засновник стартапу, поділився історією створення проєкту. 

— Усе почалося з першого провального стартапу — solaviewer, — розповідає Денис. — Проте після провалу я загорівся ще більше і з набутим досвідом розпочав реалізацію нового проєкту 3dlooky.

Перший проєкт Дениса, solaviewer, зіткнувся з багатьма проблемами, головною з яких було хибне припущення щодо потреб клієнтів. Але участь в акселераційній програмі допомогла зрозуміти, де були помилки. 

— Тоді я сумнівався, чи варто припиняти тримісячну роботу над solaviewer, але все ж наважився. Тепер з новими знаннями ми активно розробляємо 3dlooky, — ділиться Денис.

3dlooky — не просто ще один стартап, це яскравий приклад того, як молоді таланти, об’єднавши зусилля та використовуючи можливості, можуть досягти значущих результатів. Завдяки наполегливій праці та підтримці CIG R&D LAB цей проєкт має всі шанси стати успішним і затребуваним на ринку.