200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях: в Університеті відкрилася виставка

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях

Як ніколи, насичені цікавими подіями останні дні перед урочистим відзначенням 200-річчя Національного університету «Львівська політехніка». 6 грудня в головному корпусі Університету відкрилися одночасно дві виставки – картографічних видань Львова та найвідоміших науковців Львівської політехніки від часу заснування і включно з періодом, коли навчальний заклад очолив професор Юрій Рудавський.

Обидві виставки відкрив вступним словом ректор Львівської політехніки, голова Ради ректорів Львівщини, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України професор Юрій Бобало. Він відзначив вагомість і науково-пізнавальну цінність цих експозицій, наголосивши, що непросто було відобразити тривалу і насичену наукову 200-літню історію Університету в чотирьох стендах-кубах. Науку творили у різні періоди неординарні постаті, точилися запальні дискусії, суперечки. Але, зрештою, вдалося досягнути консенсусу і привести наукову історію Львівської політехніки до спільного знаменника. Левову частку робіт виконав колектив Інституту архітектури.

Директор навчально-наукового підрозділу професор Богдан Черкес зазначив, що архітектори виконали, насамперед, дизайнерську роботу. А наповнення, зміст виставки, її, так би мовити, ідеологію визначали ректор Юрій Бобало, вчений секретар Науково-технічної бібліотеки Олександр Шишка, заступник проректора з наукової роботи Лідія Жук. Від кафедр надійшли пропозиції щодо 500 персоналій. Цю кількість довелося зменшити до 73-х. Щодо дизайну і виготовлення стендів-кубів, то особлива подяка доценту кафедри дизайну та основ архітектури Ігорю Юрченку й асистенту цієї кафедри Олександру Матушкову. Вони залучили до роботи своїх студентів.

Досягнення сучасної науки Львівської політехніки представлені не прізвищами науковців, а назвами робіт і приладами.

Про відкриття виставки «Картографічні видання Львова» буде повідомлено згодом.

200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях 200-річна історія науки Львівської політехніки у видатних постатях