20 років досвіду в Українсько-канадському проєкті: в Університеті розпочалася ювілейна Міжнародна конференція

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
на конференції «Партнерство заради соціальних змін: 20 років досвіду»

Із цієї нагоди у Політехніці розпочалася триденна ювілейна Міжнародна науково-практична конференція. Її учасників об’єднала спільна тематика – «Партнерство заради соціальних змін: 20 років досвіду». Йдеться про здобутки, досвід, плани у проєкті, котру за фінансової підтримки Канадської агенції з міжнародного розвитку (CIDA) вдається успішно втілювати на базі Львівської політехніки.

На відкритті заходу проректор університету Роман Корж наголосив:

– Це єдиний проєкт, що триває у Львівській політехніці аж 20 років! І ми стали в ньому не туристами, а учасниками. Наразі зроблено дуже мало, порівняно з тим, що ще треба зробити попереду. Але кожна поїздка, кожна зустріч, кожен контакт дає можливість іти далі. Цей проєкт я називаю душевним.

До учасників через онлайнзв’язок звернувся Василь Кремень, який у час започаткування проєкту був очільником Міністерства освіти і науки. Він наголосив на важливості тих впроваджень проєкту, котрі вдається активно розвивати і втілювати.

Координатор проєкту «Реформування соціальних служб» з української сторони, який на час започаткування роботи був проректором з міжнародних відносин Львівської політехніки, ексзаступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич наголошує на трьох чинниках унікальності проєкту:

  • студентоцентрована навчальна програма (навчання, освітня програма і процес спрямовані на потреби ринку);
  • значна частина практики в освітніх програмах, тобто програма, близька до дуальної;
  • міжнародний вимір програми.

На конференції обговорюють питання інтеграції міжнародного та вітчизняного досвіду у формуванні мережі партнерської співпраці; партнерства та міждисциплінарної взаємодії на шляху становлення Клініки здоров’я громади Львівської політехніки, котру розробили в контексті співпраці учасників Мережі партнерської взаємодії «Без обмежень».

Підсумками конференції стануть заходи Дня здоров’я, що відбудуться у суботу: симпозіум «Ментальне здоров’я і громада», конференція «Ментальне здоров’я: глобальні виклики ХХI століття».

У ювілейному заході беруть участь партнери проєкту з Канади, а також німецькі та польські колеги. Інституціями-партнерами ювілейної конференції стали згадані мережі партнерської взаємодії «Без обмежень» на локальному, регіональному, національному та міжнародному рівнях, науковці і фахівці-практики, яких об’єднує дослідницька платформа «Без обмежень».

на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції