Звіт про наукову поїздку в рамках проекту «State policy on national minorities rights protection: experience of Visegrad Group countries» (Польща, 23–25.05.2019)

Дослідницький проект Вишеградського Фонду
Презентація доповіді Я.Б. Турчин щодо української національної меншини в Польщі (м. Ольштин, Вармінсько-Мазурський університет, Актова зала, 23.05.19)

З 22 до 25 травня 2019 року тривала робоча поїздка до Польщі викладачів кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» в рамках проекту «State policy on national minorities rights protection: experience of Visegrad Group countries», який реалізується за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду та Міністерства закордонних справ Республіки Корея. Координатор проекту – директор ІГСН професор Ярина Турчин.

Члени делегації відвідали Вармінсько-Мазурський університет в Ольштині, Інститут політичних наук, провели робочу зустріч в рамках проекту, взяли участь у V Польсько-Українському Науковому Форумі та круглому столі, присвяченому діяльності національних меншин у Польщі та Україні. Під час круглого столу науковці обговорили діяльність української меншини в Польщі та польської меншини в Україні, визначили основні проблеми національних меншин та шляхи їхнього розв’язання.

Учасник проекту, завідувач кафедри політології та міжнародних відносин Галина Луцишин на заході, присвяченому національним меншинам у Польщі (м. Ольштин, Вармінсько-Мазурський університет, Актова зала, 23.05.19) Керівник проекту, директор ІГСН Ярина Турчин і учасник проекту, завідувач кафедри ПМВ Галина Луцишин на заході, присвяченому національним меншинам у Польщі. Презентація доповіді Я.Б. Турчин щодо української національної меншини в Польщі (м. Ольштин, Вармінсько-Мазурський університет, Актова зала, 23.05.19)