Звернення ректора з нагоди Дня Львівської політехніки

Ректор Львівської політехніки
Фойє головного корпусу Львівської політехніки

Дорогі політехніки!

Життя Львівської політехніки наповнене багатьма подіями, до яких у різний спосіб залучений кожен із Вас. Та є дні, які відкривають можливість об’єднатися, щоб відчути гордість за свій університет.

У нашій історії є багато важливих дат, та саме 7 березня щороку ми відзначатимемо День Львівської політехніки. Адже, відповідно до документів, які зберігаються в Центральному державному історичному архіві України у Львові та Загальному Урядовому, Фінансовому і Придворному архіві Австрії у Відні, резолюцію про створення у Львові Цісарсько-королівської реальної школи ― згодом Львівська політехніка ― австрійський імператор Франц І видав у Мілані 7 березня 1816 року.

Цей день ми наповнимо подіями, завдяки яким кожен політехнік зможе дізнатися багато цікавого і цінного про свою Alma-mater. Адже тепер, в час, коли ми переживаємо виклики війни, особливо важливо формувати спільноту, об’єднану цінностями, яка вболіває, щоб Львівська політехніка не лише вистояла, а розвивалася і була тим місцем, де молодь зможе реалізувати всі свої таланти та втілити задуми, пов’язані з обраним фахом.