Зустріч з випускницею кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну Марічкою Маркіною

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Заставка онлайн-зустрічі

3 грудня відбулася онлайн-зустріч із випускницею кафедри містобудування Львівської політехніки Марічкою Маркіною. Зустріч під назвою «Містобудівна візія як документ соціально-свідомого міста» передбачала обговорення практики використання нових документів і методик у роботі над розвитком міст.

Марічка Маркіна – сертифікована архітекторка, членкиня Національної спілки архітекторів, координатор робочої групи, що працювала над формуванням містобудівної візії Ірпеня. Навколо саме візії Ірпеня будувалась тема зустрічі – міста, що підпадає під зону впливу Києва.

Як зазначала доповідачка, урбанізація в розвинених країнах має якісний характер, а у містах, які розвиваються, – кількісний, що й виявляє потребу контролю урбаністичного розростання, а це можливе лише через чітке виявлення необхідних напрямів розвитку міста у візії. Вона будується на основі значної кількості аналітичних матеріалів, соціологічного опитування та громадської думки, в результаті чого можливим є забезпечення міста необхідними потребами та збереженням ідентичності міста.