Зустріч студентів 4-го курсу журналістики щодо вступу до магістратури

Софія-Марія Курівчак, студентка 4-го курсу ЖЗМК
Скріншот з онлайн-зустрічі

25 квітня, вже незадовго до завершення навчання на бакалавраті, завідувачка кафедри журналістики та засобів масової комунікації Зоряна Володимирівна Галаджун разом із фахівчинею Мирославою Миколаївною Сірант вирішили провести розмову зі студентами 4-го курсу про важливість вступу до магістратури. Зустріч відбулася дистанційно з використанням платформи Microsoft Teams.

Передусім Мирослава Миколаївна повідомила про єдиний вступний іспит, що охоплює також іспит з іноземної мови. Студенти мають право вибрати, яку мову складати – англійську, французьку, німецьку чи іспанську. Окремо відбудеться і єдиний фаховий іспит, але для студентів цього року ще залишили саме внутрішній фаховий іспит – тобто для вступників до магістратури це легший шлях вступу, адже складатимуть іспит безпосередньо в університеті, в 1-му навчальному корпусі. Також цього року можна вибрати місце іспиту, де буде зручніше його складати. Головне й перше завдання тепер – від 8 до 31 травня подати скани документів для реєстрації на ЄВІ й заповнити заяву. Тоді студенти отримають екзаменаційний листок для перевірки даних. До 16 червня надійде інформація про те, в якому навчальному закладі відбудеться ЄВІ для конкретного абітурієнта.

Фахівчиня наголосила, що саме цього року такий спрощений шлях без зовнішнього незалежного оцінювання – це чудовий шанс для нас. Мирослава Миколаївна не надавала надто багато інформації, зазначивши, що незабаром відбудеться ще одна зустріч, на якій повідомлять наступні кроки для подання документів у магістратуру.

Мирослава Миколаївна сподівається, що студенти оберуть саме Львівську політехніку, щоб продовжити своє навчання, а керівництво та викладачі кафедри постараються якнайдужче в цьому допомогти.