Живописна техніка, яка об’єднує: львівські політехніки взяли участь у міжнародному фестивалі акварелі

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
фестиваль акварелі

Відбувся перший Міжнародний фестиваль акварелі в Україні (InterWatercolorFest), на якому троє викладачів Політехніки представили свої роботи.

На цей масштабний захід до столиці з’їхалися художники-акварелісти з різних куточків світу – Азербайджану, Албанії, Багамських островів, Великої Британії, Ізраїлю, Індії, Ірану, Канади, Литви, Молдови, Німеччини, Росії, Словаччини та України. Львів представляли Віктор Хаджинов, Тарас Дідула, Дарія Туманова й політехніки – Ярина Юрик, Катерина Ґерлах-Лисюк й Ігор Юрченко. Роботи всіх трьох брали участь у виставці (загалом робіт було 83, їх розмістили у двох залах Музею народного мистецтва), а Ігор Юрченко ще й брав участь у відборі творів і був присутній на фестивалі безпосередньо.

Фестиваль формувався не лише з виставки, а й майстер-класів, пленеру – митці малювали Лавру. Засновник і президент IWSGlobe Атанур Доган (Туреччина – Канада) на своєму майстер-класі створив акварельний портрет Тараса Шевченка.

Усі учасники фестивалю отримали каталоги й іменні сертифікати, які забезпечують членство в IWS – міжнародному товаристві акварелістів, яке «робить усе можливе для наближення Золотої Епохи акварелі».

фестиваль акварелі фестиваль акварелі фестиваль акварелі фестиваль акварелі