Завідувачка катедри української мови провела лекцію з проблем культури української мови для адвокатів Львівщини

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

Підвищення фахового рівня – це запорука успішної професійної діяльности в будь-якій сфері. Підвищення кваліфікації адвоката – це його важливий професійний обов’язок, дотримання якого має на меті забезпечувати безперервне поглиблення, розширення й оновлення професійних знань, умінь і навичок.

Спілка адвокатів Львова та Львівської області організувала онлайн-захід «Медіація та культура мови в професійній діяльності адвоката», до роботи в якому запрошено кандидата філологічних наук, доцента, завідувачку катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Зоряну Куньч.

Виступаючи перед численною авдиторією, що зібралася на цьому заході, Зоряна Йосипівна розповіла про важливість дотримання усталених мовних норм в усному й писемному мовленні, сформулювала рекомендації щодо майстерного використання мовно-виражальних засобів залежно від мети й обставин спілкування, а також ознайомила слухачів з деякими правописними новаціями, які відображено в чинному українському правописі.