Завідувач кафедри міжнародної інформації Університету взяв участь у роботі круглого столу в Івано-Франківську

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

27 жовтня 2016 року завідувач кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Національного університету «Львівська політехніка» професор Василь Гулай взяв участь у роботі круглого столу «Сучасна Галичина в етнополітичному вимірі», що відбувся в Івано-Франківську.

Завдяки зусиллям науковців і викладачів Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника та Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України відбулась фахова дискусія навколо внутрішньо- та зовнішньополітичних ризиків для національної безпеки України та Центрально-Європейського регіону загалом через інспірацію Росією етнополітичної конфліктогенної проблематики в Галичині.

У цьому контексті зацікавлення викликала доповідь завідувача кафедри міжнародної інформації Львівської політехніки професора Василя Гулая на тему «Регіональна ідентичність мешканців Галичини та «галицький автономізм»: сучасні культурно-комунікаційні інтерпретації та новітній громадсько-політичний досвід», яка, крім наукового-теоретичного контексту, можливості врахування результатів дослідження під час підготовки відповідних проектів політико-правових рішень, також стане предметом розробки викладачами і студентами у межах спеціалізації «Міжнародна інформація» спеціальності 055 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», підготовку за якою кафедра МІ здійснює з 2016 року.