Завідувач кафедри МІ взяв участь у прямому етері програми «Волинь на варті. Разом до перемоги»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Василь Гулай

Викладачі кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки продовжують надавати експертні оцінки з актуальних питань міжнародної політики та широкомасштабної війни російської федерації проти України не тільки у львівських ЗМІ, але й на медійних майданчиках інших областей.

Так, 28 травня 2022 року завідувач кафедри МІ професор Василь Гулай у прямому етері спільної програми «Громадського інтерактивного телебачення» та «Radio 1.ua» (Луцьк) «Волинь на варті. Разом до перемоги. 94 День війни» прокоментував інформацію про можливі переговори самопроголошеного президента республіки білорусь а. лукашенка з окремими представниками Європейського Союзу.

На його переконання, така інформація спрямована на відвернення уваги від перебігу бойових дій на Сході та Півдні України. Окремий акцент цією інформацією роблять на глобальній продовольчій кризі, якою світ лякає президент росії в. путін. Одним із варіантів розв’язання цього, за сценарієм москви, може стати організація транзиту українського продовольства через територію білорусі до балтійських портів. Але, як окремо наголосив експерт, лукашенко цілком підконтрольний кремлю, що добре відомо західним політикам, навіть тим, хто приховано симпатизує країні-агресору. Вести ж перемовини де-факто з путіним після трагедії Бучі та інших українських міст поза спиною України не наважаться проводити навіть ті, хто до початку широкомасштабного вторгнення рф займав проросійську позицію. Вирішальними ж стають успіхи Сил оборони України у боях на Донбасі.