Завершив роботу ІІ Міжнародний науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи»

ІСТР Львівської політехніки
учасники симпозіуму «Сталий розвиток – стан та перспективи»

12–15 лютого 2020 року в Славському відбувся ІІ Міжнародний науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи». Організатором заходу є Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка», співорганізатор – Всеукраїнська екологічна ліга.

Симпозіум урочисто відкрив голова оргкомітету, директор ІСТР професор Олександр Мороз, який привітав учасників і побажав успішної роботи, а також наголосив на актуальності тематики симпозіуму та її важливості для досягнення цілей сталого розвитку.

На пленарному засіданні заслухано доповіді професорів О. Нагурського, М. Мальованого, В. Боголюбова, В. Мокрого, колег з Німеччини (д-ра Йорна Шультхайса) та Польщі (д-ра Лешека Буллера). Продовжили роботу на секційних засіданнях відповідно до тематики симпозіуму. Цікавинкою наступного дня була доповідь, яку зробив експерт із питань утилізації сміття Крістіан Чернер (Австрія).

Загалом доповіді всіх учасників були цікавими і різноплановими: про кліматичні зміни, моніторинг і менеджмент природоохоронних територій, екологічну безпеку виробництв, технології очищення стічних вод, атмосферного повітря, запобігання забрудненню ґрунтів, а також про експертизу товарів, підприємництво, туризм та рекреацію тощо.

Матеріали доповідей учасників опубліковано у збірнику.

науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи» науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи» науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи» науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи» науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи»