«Курси дали мені впевненість у своїх силах». Завершилося навчання першої групи курсу «Алгоритм дій в небезпечних ситуаціях»

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із занять курсу

Як коректно оцінити рівень небезпеки, побудувати мінімальний план дій та як правильно зреалізувати його вчилися дівчата впродовж п’яти днів на інтенсивному курсі «Алгоритм дій в небезпечних ситуаціях». Учасниці отримали всебічні знання, які в такий непевний час можуть допомогти врятувати життя.

Заняття проводила Олена Семко – інструктор із особистої безпеки, яка понад 20 років практикує бойові мистецтва, та 10 років займається інструкторською роботою зі самооборони й особистої безпеки. За словами організаторів, «у такий непевний час добре для жінок буде навчитись оцінювати рівень небезпеки, свої ресурси й розуміти як діяти в критичних ситуаціях».

«У нас було 5 занять упродовж тижня. Спочатку орієнтувалися на 20 людей, бо це оптимальна кількість для локації, яку ми обрали (відкритий простір у 28 навчальному корпусі), однак охочих було дуже багато, на що й не сподівалися. Ми відкрили форму для реєстрації буквально на пів дня, поширили її через соціальні мережі й прийшло понад 30 людей. Нікому не відмовили й фактично в такому складі провели цей курс», – розповідає організаторка та слухачка курсів Ірина Романовська.

Ці курси не були лише про те, як битися, а, власне, й як зрозуміти, що ситуація стала небезпечна та як не допустити її до критично небезпечної, як оцінити свої сили й зрозуміти, що ти можеш зробити зі собою, чи є шанси змінити ситуацію. І тільки вже наступним кроком дівчата та жінки навчаться використовувати підручні матеріали для самооборони та застосовувати на кривднику базові техніки бойових мистецтв, тобто навчаться давати відсіч.

«На першому занятті нас одразу запитали: «а чому ви сіли, ви ж не на лекцію прийшли, будемо працювати». Насправді курси дали мені впевненість у своїх силах, допомогли зрозуміти, що навіть у критичних ситуаціях є певний вибір дальших дій, і насамперед потрібно аналізувати ситуацію. Для себе я відпрацювала певний алгоритм дій, і думаю, що не розгублюся в разі чого», – ділиться своїми враженнями організаторка.

Слухачки високо оцінюють програму курсу, адже вона містить у собі всебічні навички й знання. Та однозначно найкращим відгуком є те, що багато дівчат, які відвідали ці курси, планують долучитися й до другого набору. Організатори серйозно роздумують над цим питанням, але доки конкретних дат не можуть назвати, пов’язано це з технічними причинами.

Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу Фото із занять курсу