Завершилось навчання у весняній школі катедри української мови «Тренінг-курс з української мови (НМТ – 2023)»

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-школи

Завершилось навчання у весняній школі катедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук «Тренінг-курс з української мови (НМТ – 2023)» для абітурієнтів Львівської політехніки.

Щоб успішно скласти національний мультипредметний тест з української мови, потрібно повторити всі правила з таких тем: фонетика, орфографія, лексикологія, морфологія, синтаксис, пунктуація. Впродовж трьох тижнів абітурієнти мали змогу опанувати норми української літературної мови на всіх мовних рівнях.

Під час тренінгу Ігор Василишин звернув увагу слухачів на засоби милозвучности української мови, допоміг побачити різницю між буквами та звуками, показав секрети, як правильно визначати кількість букв і звуків у словах.

Під час тренінгу з вивчення ортографічних норм Зоряна Куньч та Ірина Ментинська допомогли абітурієнтам навчитися розпізнавати складні ортограми, повправлятись у написанні слів за вивченими правилами, навчитися знаходити й виправляти правописні помилки.

Лексичні норми учасникам тренінгу пояснили Оксана Микитюк і Лілія Харчук на тестах, які були на ЗНО попередніх років, показали, як знайти в тексті лексичні помилки, розпізнати значення фразеологізмів і доречно використовувати їх у мовленні.

Оксана Литвин пригадала абітурієнтам норми української мови на морфологічному рівні.

Під час тренінгу учасники навчилися відрізняти правильні граматичні форми від помилкових. Викладачі звернули увагу на відмінювання числівників та сполучуваність числівників з іменниками. Галина Городиловська, Софія Булик-Верхола допомогли слухачам тренінгу опанувати синтаксичні норми (головні і другорядні члени речення; різні типи речень).

Останній день тренінгу був присвячений пунктуаційним нормам. Абітурієнти під керівництвом Ірини Шмілик вдосконалили свої навички вживання розділових знаків.

Дякуємо всім учасникам Весняної школи за цікаве спілкування й активну роботу! Бажаємо абітурієнтам легкого й результативного НМТ!

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи