Заступник Глави Місії Посольства Швейцарії в Україні Сімон Піду розповів політехнікам про двосторонні відносини

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншоти з онлайн-лекції

6 травня 2021 року в рамках проекту Erasmus+ Жан Моне «Ініціатива ЄС Східне партнерство: можливості для України», який реалізує кафедра політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, відбулася лекція заступника Глави Місії Посольства Швейцарії в Україні Сімона Піду на тему «Швейцарсько-українські двосторонні відносини» для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Керівник проекту, директор Інституту гуманітарних і соціальних наук, д. політ. н., професор Ярина Турчин наголосила, що досвід Швейцарії є надзвичайно важливим для розвитку сучасної України, зокрема, активно розвивається міжрегіональна українсько-швейцарська співпраця, Швейцарська агенція розвитку та співробітництва фінансує низку проектів в Україні.

Сімон Піду розповів про розвиток швейцарсько-українських двосторонніх відносин, зокрема про давні історичні зв’язки нашої держави зі Швейцарією, та звернув увагу на останній візит президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги та висловлену нею підтримку нашої держави. Було зазначено, що Швейцарія входить у топ-5 інвесторів в Україні, наведено приклади реалізації програм за підтримки уряду Швейцарії у сфері медицини, сільському господарстві та легкій промисловості.

Участь у заході також взяла й випускниця кафедри політології та міжнародних відносин Юлія Драпалюк, яка в минулому писала дипломну роботу про українсько-швейцарську співпрацю.