Заступник директора Українського інституту Алім Алієв прочитав лекцію для студентів кафедри ПМВ

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

25 листопада 2021 року студенти-бакалаври третього курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук Львівської політехніки мали нагоду послухати лекцію Аліма Алієва, заступника Українського інституту, що належить до сфери управління Міністерства закордонних справ України, громадського діяча, засновника громадської організації КримSOS, із курсу «Етнополітичні проблеми у міжнародних відносинах».

Алім Алієв, зокрема, презентував діяльність Українського інституту як державної інституції у сфері культурної дипломатії, заснованої у 2017 році. Поштовхом до інституалізації культурної дипломатії України на державному рівні стала Революція Гідності 2013–2014 років та запит на якісно нове позиціювання України у світі. Цей запит був посилений окупацією частини території країни, зовнішньою загрозою і збройною агресією Росії, мобілізацією інтелектуального ресурсу влади і громадянського суспільства. Впродовж 3 років Український інститут реалізував у 28 країнах 200 проєктів, до яких  залучено понад 1 мільйон учасників. Сьогодні інститут реалізовує 17 довгострокових програм у сфері культурної дипломатії.

У ході спілкування учасники зустрічі запитували про різні напрями діяльності Українського інституту і про практичні аспекти культурної дипломатії. Цікавила як географія країн, у яких презентували різноманітні культурні проєкти, так і самі проєкти, можливість їхньої презентації в Україні. Цікавило також питання запобігання поширенню негативної інформації про нашу країну. А ще – можливість співпраці, стажування, спільних проєктів.

Цей захід став доброю нагодою для студентів поспілкуватися з експертом і практиком у галузі культурної дипломатії та громадським активістом.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції