За фінансової підтримки італійського Ротарі клубу придбано обладнання для виробництва гідрогелевих пов’язок

Сергій Попович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з лабораторії ІХХТ

До Інституту хімії та хімічних технологій 2 лютого прибув з візитом Патріціо Кампана, паст-президент Ротарі клубу Brescia Vittoria Alata (Італія), що влітку 2023 року заявляв про фінансову підтримку закупівлі нового обладнання для автоматизації виробництва гідрогелевих пов’язок. На вже придбане обладнання встановили пам’ятну табличку клубу.

У липні 2023 року стало відомо, що Ротарі клуб з Італії готовий фінансово підтримати виробництво гідрогелевих пов’язок Aquior у Львівській політехніці. Він закупив відповідне обладнання для автоматизації технологічної лінії виготовлення гідрогелевого полотна.

На прохання наукової групи за фінансової підтримки Патріціо Кампани, паст-президента Ротарі клубу Brescia Vittoria Alata, а також за сприяння львівських Ротарі клубів «Львів – Центр» та «Україна Єдність» придбано ротаційний випарник IKA RV 10 Control V.

Патріціо Кампана завітав до 8-го корпусу Львівської політехніки, де йому показали робочі та майбутні цехи з виробництва гідрогелевих пов’язок і роботу самого ротаційного випарника. На прилад урочисто встановили пам’ятну табличку.

Нагадаємо: раніше повідомляли про виробництво гідрогелевих пов’язок у Львівській політехніці.

Такі пов’язки пришвидшують і полегшують загоювальний процес і є засобом вологого загоєння ран та опіків, що значно ефективніше за сухе. У Львівській політехніці їх виготовляють у рази дешевшими за імпортні аналоги. Ці гідрогелеві пов’язки можна наповнювати різноманітними лікувальними засобами, вони значно тонші, міцніші, ніж аналоги, та виготовлені на основі природної сировини, тому не спричиняють алергічних реакцій і мають властивість розкладатися природним чином.

Фото з лабораторії ІХХТ Фото з лабораторії ІХХТ Фото з лабораторії ІХХТ Фото з лабораторії ІХХТ Фото з лабораторії ІХХТ Фото з лабораторії ІХХТ Фото з лабораторії ІХХТ Фото з лабораторії ІХХТ