З Новим роком і Різдвом Христовим! Привітання ректора Львівської політехніки

Ректор Львівської політехніки
фото новорічної ялинка

Дорогі львівські політехніки!

Ми перегортаємо останню сторінку 2018 року, що був ознаменований низкою важливих подій загальнодержавного масштабу. Без сумніву, найзначимішою з них став Об’єднавчий собор, який зібрався у Софійському соборі Києва і створив Українську Помісну Автокефальну Православну Церкву. Це – подія величезного історичного значення, котра стала символом нашої духовної незалежності.

Україна впевнено йде до своєї ідентичності, тих нетлінних демократичних цінностей, які сповідує Європа і весь цивілізований світ. Рік 2018-й був переломний у цьому сенсі. Він дозволив нам зробити докорінну переоцінку себе, додав впевненості й переконаності у правильності обраного шляху до євроінтеграції.

В Україні стартувала реформа загальноосвітньої школи. І всі ми сподіваємося, що це дозволить гармонізувати весь освітній процес, поповнювати заклади вищої освіти добре підготовленими та професійно вмотивованими абітурієнтами.

За рік якісно зміцніла армія, що мужньо бореться із російською агресією на сході країни і є гарантом нашої незалежності та суверенітету. Символічно, що віднині офіційним вітанням у Збройних силах та Національній поліції стали крилаті слова «Слава Україні! Героям слава!».

Чимало важливих і знакових подій відбулося за останній рік і у нашій альма матер. Ми успішно реалізуємо цільову програму підвищення рівня освітньо-наукової діяльності, розгортаємо широкий спектр фундаментальних і прикладних науково-дослідних та конструкторських робіт.

Львівська політехніка за підсумками цьогорічної вступної кампанії перебуває в числі найкращих українських університетів, увійшла до світового рейтингу університетів Times Higher Education University Rankings.

Та найголовніше наше завдання – не кількість, а якість! Ми мусимо мати найкращих студентів і найкращих викладачів. Тільки так можна досягнути високих показників в освіті. У цьому сенсі важко переоцінити роботу нещодавно створеної Tech StartUp School, котра нині перетворилася на чудовий майданчик для тісної співпраці молодих дослідників та представників бізнесу, що дає змогу на практиці протестувати запропоновані науково-технічні ідеї.

Масштабні за складністю й обсягом завдання постають перед нами в 2019 році. Йдеться насамперед про роботу, пов’язану із підтвердженням Львівською політехнікою статусу національного університету. На якісно вищий рівень потрібно піднести освітньо-науковий процес, докорінно поліпшити результативність науково-дослідницької роботи, зміцнити й осучаснити матеріально-технічну базу, стабілізувати фінансовий стан. Я твердо переконаний, що із цими завданнями ми успішно впораємося.

Сердечно вітаю всіх із Новим 2019 роком та Різдвом Христовим!

Нехай ці свята – провісники життя й оновлення – увійдуть до вашої родинної оселі добром і радістю, новим натхненням на вагомі здобутки!
 

Христос рождається!

Славімо Його!
 

Юрій Бобало,
ректор Національного університету
«Львівська політехніка», професор