З нагоди Міжнародного дня музеїв студенти ІХХТ завітали в Дім Франка

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Щороку 18 травня відзначають свято музейництва – Міжнародний день музеїв. З нагоди цього свята студенти Інституту хімії та хімічних технологій з викладачами катедри української мови Зоряною Куньч, завідувачкою катедри, та Іриною Ментинською, старшим викладачем, завітали до одного з найбільш знакових музеїв Львова – Будинку-музею Івана Франка у Львові, який львів’яни називають по‑домашньому Дім Франка. Унікальність цього музейного комплексу в тому, що в ньому вдалося зібрати особливі експонати, які були тут при житті Івана Франка, й максимально відтворено все так, як було за життя славетного письменника.

Студентів, які знали чимало про Івана Яковича, дуже вразили цифри, адже вони усвідомили, що за 40 років творчої діяльности наш український геній написав понад 6000 творів, серед яких 10 поетичних збірок, 50 поем, 10 творів великої і майже 100 – малої прози; Іван Франко писав не лише українською, а й польською, німецькою, болгарською мовами, а також був талановитим перекладачем, який переклав українською твори близько 200 авторів із 14 мов та 37 національних літератур – від найдавніших часів до початку ХХ ст.

Віриться, що незабаром нинішні відвідувачі Дому Франка завітають сюди знову, адже дізналися, що тут вирує багатогранне мистецьке життя: літературні вечори, театральні вистави, концерти класичної і сучасної музики, різнопланові виставки й перформанси.

Отож до зустрічі, Доме Франка.

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею