З ініціативи Міністерства у справах ветеранів у Львівській політехніці стартувало навчання помічників ветерана

Міністерство у справах ветеранів України
Ілюстрація до матеріалу

28 серпня 2023 року в Центрі ветеранського розвитку, який нещодавно відкрито на базі Національного університету «Львівська політехніка», відбулося перше ознайомче заняття для помічників ветерана. Нагадуємо, що такі посади запроваджують у межах ініціативи Міністерства у справах ветеранів України з розбудови у державі системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя.

Це найбільша навчальна група, які розпочали у визначених вишах держави підготовку працівників ветеранських сервісних офісів у громадах. Загалом очікують, що зі згаданого закладу вийде майже 50 помічників ветерана, навчених відповідно до розробленої Мінветеранів програми.

Окрім вишколу таких фахівців, Центр надаватиме освітні послуги ветеранам та членам їхніх сімей, тут вони зможуть розвивати власні професійні навички, проходити перекваліфікацію і практикуватися з розвитку спроможностей у започаткуванні своєї справи.

Важливо, що значний практичний внесок у розбудову Центру ветеранського розвитку тут надала Міжнародна організація з міграції, компанії SoftServe та ЕПАМ.

Загалом курс підготовки помічників ветерана триватиме три тижні. А перший день роботи цього потоку присвятили знайомству слухачів між собою та тренерами й вишем, де вони проведуть час, активно та креативно навчаючись. Після завершення навчання слухачі складатимуть комплексний іспит, що стане допуском до практичної роботи з ветеранською спільнотою своєї громади.

Докладніше – на сайті Міністерства у справах ветеранів України.