Європейським дослідникам пропонують пройти коротке опитування Eurodoc про багатомовність у наукових публікаціях

Національний фонд досліджень України
Заставка до опитування

Європейська рада аспірантів та молодих дослідників (Eurodoc) пропонує європейським дослідникам взяти участь в опитувані щодо багатомовності у наукових публікаціях.

Навесні 2021 року Європейська Комісія запустила інноваційну видавничу платформу з відкритим доступом Open Research Europe (ORE). Eurodoc як експертний партнер цього проєкту допомагає керувати ORE та гарантувати, що під час його функціонування та подальшого розвитку голос молодих дослідників буде почутий.

Рада Європейського Союзу у Висновках з оцінки досліджень та впровадження відкритої науки підкреслює головну мету відкритої науки, яка полягає у збільшенні поширення та впливу результатів наукових досліджень на широку громадськість. Цього можна ефективно досягти, зокрема, публікуючи результати досліджень національними мовами. Також одним із порушених питань є необхідність рівного доступу до нових знань різних національних суб’єктів господарювання та забезпечення багатомовності засобів масової інформації.

Eurodoc має на меті поінформувати політиків Європейського Союзу та команду ORE про досвід і ставлення членів міжнародної дослідницької спільноти до багатомовності у публікації досліджень.

Метою цього публічного опитування, яке проводить Eurodoc під своєю відповідальністю, є отримання думки дослідників у Європі, особливо тих, хто перебуває на ранніх стадіях кар’єри, щодо їхнього сприйняття та досвіду багатомовних публікацій результатів досліджень. Це особливо актуально, оскільки ORE планує додати до наукових робіт, опублікованих на платформі, можливість додавати анотації іншими мовами, крім англійської, починаючи з 2024 року.

Заповнення форми опитування займе менше хвилини часу. Будь ласка, допоможіть краще зрозуміти міжнародний ландшафт видавництва наукових публікацій! Долучайтесь до прийняття важливих рішень!

Сторінка опитування на сервісі EUSurvey