Головний тренер БК «Львівська політехніка» Ярослав Зубрицький: «Ми подали заявку на участь у вищій баскетбольній лізі»

Прес-служба Львівської політехніки
Ярослав Зубрицький

У Львівській політехніці не припиняє нуртувати спортивно-фізкультурне життя. Так, днями тут відбувся представницький семінар для молодих тренерів та арбітрів з баскетболу. Захід організували і провели Федерація баскетболу України, Львівська міська федерація баскетболу та Національний університет «Львівська політехніка».

На семінарі виступив відомий український тренер і опікувач підліткової збірної України U14 Дмитро Шаламов (Одеса), який продемонстрував усім охочим своє бачення баскетбольної підготовки юнаків. Відтак баскетбольні фахівці ознайомились з процесом тренувань від першого приходу дітей на заняття до опанування основних елементів та подальшого професійного зростання. А для наочного прикладу баскетболісти БК «Львівська політехніка» разом зі своїм очільником Ярославом Зубрицьким виконали конкретні практичні завдання.

Згодом відбулись два теоретичних заняття: голова комісії з професійної підготовки тренерів ФБУ Микола Безмилов розповів про теоретичні основи фундаментальної підготовки баскетболіста, а арбітр Ігор Труш (Рівне) допоміг присутнім краще зрозуміти деякі трактування правил гри завдяки власному досвіду.

На семінарі прозвучала також достатньо резонансна заява Ярослава Зубрицького про подання командою заявки на участь у Вищій професійній баскетбольній лізі України:

– Порівняно з першою вища ліга сильніша, – зазначив тренер. – Для моїх хлопців це буде набагато кращий досвід. Що стосується грошей, то, думає, це питання буде вирішено. До керівництва навчального закладу ми претензій не маємо. Адже за рахунок університетських коштів ми маємо змогу потрапляти на виїзні матчі й приймати домашні тури. Але були обіцянки про допомогу з боку обласної та міської влад. Запевняли, що допоможуть, і ми сподіваємося на появу спонсорів. Тому ми й вирішили подаватись до вищої ліги.
 

Фото – «Галичина спортивна»

баскетболісти