Яким є життя хіміка: професори кафедри органічної хімії поспілкувалися зі школярами

R&D-центр Львівської політехніки
Фото з профорієнтаційного заходу

У червні на кафедрі органічної хімії відбулися профорієнтаційні зустрічі з учнями 9–11 класів середньої загальноосвітньої школи № 34 імені Маркіяна Шашкевича міста Львова та їхніми вчителями. Викладачі кафедри органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій професор Сергій Варваренко, професор Володимир Самарик та завідувач кафедри органічної хімії професор Володимир Дончак розповідали присутнім про переваги вибору фаху хіміка та здобуття вищої освіти в Національному університеті «Львівська політехніка».

Спілкувалися про організацію навчального процесу, дисципліни, які будуть вивчати, особливості проведення лабораторних робіт, проходження практики, можливості професійного стажування, співпрацю з різними підприємствами й іноземними партнерами кафедри, менторство, тьюторство та участь у спільних проєктах з викладачами кафедри органічної хімії. У школярів було чимало запитань, на які вони отримували вичерпні відповіді від своїх потенційних наставників, відомих в Україні та світі викладачів і науковців.

У межах зустрічей учням провели екскурсію до Пілотного залу виробництва гідрогелевих засобів медичного призначення. Розробники технології Володимир Самарик та Сергій Варваренко розповіли, як створюють відому в Україні інноваційну продукцію Aquior, а також наголосили, що до дослідницького виробничого етапу також завжди залучають студентів кафедри. Такий підхід викладачів справив неабияке враження на учасників екскурсії, які могли переконатися, що у Львівській політехніці вони отримають не лише теоретичні знання з хімії, але й практичні навики фахівця з органічної хімії, які знадобляться їм надалі.

Політехніки мають надію, що ця зустріч з учнями середньої загальноосвітньої школи № 34 імені Маркіяна Шашкевича міста Львова посприяла їхньому професійному самовизначенню та підвищила рівень зацікавленості старшокласників до навчання за спеціальностями 102 «Хімія» та 161 «Хімічні технології та інженерія».

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу