День студента – свято, яке має тривати: як відзначали молодіжне свято в ІППТ Львівської політехніки

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
студентське свято в ІППТ

Цьогоріч політехніки вирішили не обмежувати святкування Дня студента лише одним днем. І доки Колегія студентів готувалася, щоб 20 листопада організувати щось цікаве, молодь Інституту підприємництва і перспективних технологій ще у переддень міжнародного Дня студента – відсвяткувала в колі друзів. А в суботу Студентська рада Львова святкувала на загальноміському рівні.

В ІППТ відзначати День студента почали ще від ранку. Молодь повсюди у своєму навчальному корпусі розвісила плакати з привітаннями, мотиваційними гаслами. А також студенти самі проводили пари. Щоправда, ті, кому випала така відповідальна місія, мусили добре постаратися, бо свято святом, а навчання відбувається за відповідною програмою.

Та все не обмежилося лише навчанням. На великій перерві студенти зібралися в дворику біля свого корпусу – там на них чекав сюрприз: запальний виступ духового оркестру, який організували їхні колеги. А після завершення пар усі частувалися солодощами.

– Студенти, ви та складова суспільства, яка завжди спонукає до розвитку, зростання і пізнання нового. Вам пощастило, бо навчаєтеся в одному з найкращих університетів не лише Львова, України, але й Європи. Тож маєте змогу здобути добру освіту, перейняти досвід європейських вишів, із якими співпрацює Львівська політехніка. Важливо, щоб ви пам’ятали: майбутнє вирішується не тоді, коли ви отримаєте диплом і підете працювати, а вже відтепер, коли приходите на навчання, берете участь у громадському житті. Сьогодні саме ви несете відповідальність за майбутнє країни. Тож усвідомте, що студентське життя – це не лише навчання, а багато цікавих подій. Скористайтеся можливостями, які маєте, – привітав молодь зі святом директор ІППТ Йосиф Хром’як.

Міські святкування, незважаючи на морозну і ранню (як для суботи) годину, теж пройшли досить велелюдно. Традиційно студенти спершу одягли міських левів у мантії. Цьогоріч розпочали з нового – найбільшого лева, який з’явився до сторіччя ЗУНР. А вже тоді провели флеш-моб, а точніше започаткували, бо від 17 листопада він лише почав діяти, – буккросинг серед молоді Львова.

– Це добра нагода обмінятися своїми улюбленими книгами із друзями. Студенти принесли підписані книги з побажанням для тих, хто візьме їх почитати. Після цього, у фейсбуку публічно передають цю книгу далі із закличним постом до читання. А учасник акції, який отримав книгу, має прочитати її та залишити відгук на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук із хештегом #студрада_читає, – наголосив співорганізатор акції, заступник студентського мера Львова політехнік Роман Цудний.

студентське свято в ІППТ Львівської політехніки студентське свято в ІППТ Львівської політехніки студентське свято в ІППТ Львівської політехніки студентське свято в ІППТ Львівської політехніки студентське свято в ІППТ Львівської політехніки студентське свято в ІППТ Львівської політехніки