Взаємодопомога як спосіб життя: Львівська політехніка організувала День здоров’я для переселенців

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Від початку повномасштабної війни Львівська політехніка стала прихистком для багатьох маленьких українців разом із їхніми сім’ями, які вимушено покинули свої домівки. Та навіть у такій непростій ситуації літнього дозвілля для дітей ніхто не скасовував. 10 червня відбулося урочисте відкриття ігрових майданчиків на території спорткомплексу Політехніки. Ректор університету Юрій Бобало і проректор із науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж, які завітали на подію, вручили волонтерам-політехнікам футболки зі символікою альма-матер.

«Я дякую всім, хто сьогодні долучається до волонтерства. Ми живемо в непростий час. Але довгоочікувана перемога таки настане. Ваша волонтерська діяльність із роками перетвориться на цінний скарб. Адже діти, які зараз бігають по площі, завжди пам’ятатимуть добро. Тож будьте здорові, кохані та потрібні дітлахам, які на вас дивляться з великою надією в очах», – зазначив Юрій Бобало.

Спільно із Львівською політехнікою до реалізування доброчинного проєкту долучилися Угорська екуменічна служба допомоги і Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. У межах заходу волонтери організували спортивні заняття й ознайомчі майстер-класи для дітей різної вікової категорії. Щиру радість у малечі викликали солодощі та подарунки від благочинців. На актуальності й важливості проєкту наголосив начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, менеджер із зовнішніх зв’язків Угорської екуменічної служби допомоги, доцент Анатолій Ігнатович.

«Люди, які тікають від війни, потребують не лише продуктів та базового одягу. Передусім їм потрібне дозвілля, щоб психологічно абстрагуватися від подій, які вони пережили. Ми намагаємося допомогти переселенцям соціально та психологічно адаптуватися до нинішніх реалій. Спорт є одним з елементів емоційного розвантаження. Діти та їхні батьки матимуть змогу потренувати свої спортивні навички. Це допоможе їм відірватися від думок про війну», – каже доцент.

Спортивний простір функціонуватиме впродовж літа. Для всіх охочих волонтери провадитимуть майстер-класи з корнхолу, корфболу, спідмінтону, мініфутболу та настільного тенісу.

«Студенти Львівської політехніки активно долучаються до волонтерства. Вони організовуватимуть для переселенців тематичні майстер-класи та спортивні ігри влітку. Ті студенти, що хочуть волонтерити в нашому центрі, можуть приходити до нас. З великим задоволенням допоможемо долучитися до проєкту», – додав Анатолій Ігнатович.

Такі заходи дарують упевненість у завтрашньому дні, адже діти переконуються, що їхнє майбутнє в надійних руках.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу