Найрозумніші політехніки змагалися між собою: визначено переможців загальноуніверситетської гри «Що? Де? Коли?»

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
переможці загальноуніверситетської гри «Що? Де? Коли?»

Аж дев’ятнадцять команд (більшість – збірні), до яких увійшли студенти різних інститутів та курсів, взяли участь у загальноуніверситетській грі «Що? Де? Коли?», яка відбулася 1 листопада у Львівській політехніці. Перемогу здобула команда ІКНІ «Ми невиспані» (Анастасія Полянська, Софія Копач, Іван Шелегеда, Любомир Копач, Василь Мнагурний, Віталій Маковейчук) – вона представлятиме Політехніку у Львівській лізі гри.

– Мав нагоду спостерігати за грою в попередні роки, тож можу сказати, що цьогоріч зацікавлення молоді було значно більше. Зрештою і рівень самих гравців щороку зростає, відчутно, що студенти готуються. Запитання на грі стосуються найрізноманітніших сфер життя, тож треба бути всебічно підкованим, щоб успішно зіграти. Ця гра була дуже активна, емоційна – відчувався азарт і запал студентів, – розповів співорганізатор «Що? Де? Коли?», четвертокурсник ІТРЕ Павло Модь. – «Що? Де? Коли?» спонукає студентів також навчитися працювати в команді. Адже кожна людина думає по-своєму, а команда мусить дати єдину спільну відповідь, тобто за короткий час треба дійти до консенсусу.

Організатори (активісти Колегії та профкому студентів і аспірантів) кажуть, що обдумують можливості в майбутньому проводити «Що? Де? Коли?» двічі на рік. Усе залежить від бажання студентів. Та цьогорічна активність молоді продемонструвала готовність інтелектуально змагатися частіше, ніж раз на рік.

переможці загальноуніверситетської гри «Що? Де? Коли?»