Випускник Політехніки налагоджує співпрацю Черкаського національного університету з канадським вишем

За матеріалами сайту ЧНУ
Олександр Кондрашов

Університет Томпсон Ріверс, що є одним із провідних закладів вищої освіти Канади, готовий співпрацювати з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького. Це засвідчив під час свого візиту до Черкаського національного професор канадського університету Олександр Кондрашов.

Олександр Кондрашов – випускник Львівської політехніки, який навчався в магістратурі й докторантурі в Канаді й уже 10 років викладає там соціальну роботу.

Викладачі кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Черкаського національного та її завідувач Світлана Архипова три роки співпрацюють із канадським науковцем. Він неодноразово читав лекції та проводив семінари для українських колег за допомогою скайп-зв’язку. Започатковано було ряд спільних проектів.

Під час візиту до України канадський професор побував і в ЧНУ, зустрівся з черкаськими колегами та ректором Олександром Черевком. На зустрічі йшлося про вищу освіту України й Канади, про особливості вступу й здобуття фаху в обох країнах. Олександр Черевко розповів про те, що українська система вищої освіти активно реформується. Вищі навчальні заклади вдосконалюють свої навчальні програми, зважаючи на потреби ринку праці. Працюють також над розширенням міжнародної співпраці, пошуком зарубіжних партнерів. Тому науковці ЧНУ зацікавлені в співпраці з Університетом Томпсон Ріверс.

За словами Олександра Кондрашова, онлайн-лекції та конференції є однією зі складових його викладацької роботи. Цей спосіб навчання є найдоступнішим на сьогодні, тож українські студенти матимуть змогу отримувати знання безпосередньо від канадського професора, знаходячись у навчальних аудиторіях ЧНУ.

Запроваджуватимуться й інші форми роботи: академічні обміни студентами, викладачами. Незабаром кілька студентів ЧНУ підготують міні-проекти і впровадять їх у практику. Крім того, Олександр Кондрашов запросив черкаських колег взяти участь у спільних українсько-канадських грантових програмах, що фінансуються канадським Урядом.

За словами ректора, у перспективі можливе відкриття Центру канадознавства в ЧНУ. Усі ці плани знайшли відображення в протоколі про наміри, який Олександр Кондрашов передасть керівництву Університету Томпсон Ріверс.