Випускник Львівської політехніки поділився зі студентами секретами свого успіху

Ірина Крамар, студентка третього курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки
Олег Новосад

ІТ-архітектор SoftServe, випускник Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Олег Новосад зустрівся з другокурсниками спеціальності «комп’ютерна інженерія». Зустріч відбулася у межах проєкту «Запитай випускника». Її організувала група зв’язків із випускниками спільно з кафедрою спеціалізованих комп’ютерних систем.

Олег Новосад вважає себе успішним у роботі, попри те, що свого часу і школу, й університет закінчив без золотої медалі чи диплома з відзнакою. Натомість складові його успіху – наполегливість, цілеспрямованість, любов до того, що робить.

Свій шлях до кар’єри почав із двох стартапів, які, на жаль, не вдалися. Зазвичай так часто є, що на початках справа, за яку беремося, зазнає провалу. Однак ніколи не варто здаватися та закидати домагатися того, чого прагнемо. Олег радить у такому разі зробити перерву, пошукати інший варіант та з новими силами спробувати зробити наступні кроки. За його спостереженнями, 90% студентів, починаючи розвивати свою справу, зупиняються власне через нестачу впевненості й тимчасові проблеми.

Серед порад, які Олег Новосад дав студентам, запам’ятався надзвичайно цікавий чинник: окрім роботи, обов’язково потрібно мати хобі. І бажано, щоб воно кардинально відрізнялося від роботи:

– Знайдіть своє хобі, – наголошує спікер, – бо ваша робота не може бути хобі. Для прикладу, якщо ви обрали роботу в IT, то IT не може бути вашим хобі. Навіть якщо ви взялися за стартап, це у будь-якому разі ваша робота. Я ж рекомендую знайти хобі, яке ніяк не пов’язане з роботою. Це можуть бути подорожі, музика, спорт, малювання, вишивання тощо.

Олег Новосад наголосив, що сам займається музикою і це йому дуже подобається. Також, попри роботу та хобі, він активно волонтерить.

Приємний на вигляд, щирий, привітний співрозмовник охоче відповів на запитання присутніх. Зустріч була жвавою і цікавою. З розповіді гостя склалося враження, що він працьовитий, відкритий, упевнений та позитивний. Йому притаманна витривалість, дисциплінованість, уміння іти до поставленої цілі. На власному прикладі Новосад детально розказав про всі тонкощі на шляху до свого успіху.

Зустріч була інформаційно й емоційно насиченою і, що важливо, спонукала кожного з присутніх до глибоких роздумів про те, як визначати пріоритети і йти до мети.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі