Викладачки кафедри ІМКС пройшли наукове стажування у Жешівському університеті

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини
Фото зі стажування

Викладачки кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Олена Ганусин та Юлія Курдина впродовж 22–27 січня 2023 року пройшли наукове стажування у Жешівському університеті (Польща). Вони взяли участь у науковому семінарі з історії ХІХ століття, а також провадили пошукову дослідницьку роботу в бібліотеці Жешівського університету.

Окрім того, представниці Львівської політехніки виголосили відкриті лекції для працівників та студентів Інституту історії Жешівського університету, а також учених з інших наукових осередків Польщі, які доєднались у форматі онлайн. Лекція Юлії Курдини була на тему Uniwersytet Narodowy «Politechnika Lwowska»: historia i współczesność («Львівська політехніка: історія та сучасність»); лекція Олени ГанусинZniszczenie dziedzictwa kulturowego Ukrainy w warunkach wojny rosyjsko-ukraińskiej («Руйнування культурної спадщини України в умовах російсько-української війни»).

На зустрічах із колегами-істориками обговорювали також конференції, заплановані на 2023 рік у Львівській політехніці (присвячену культурній спадщині) та Жешівському університеті (присвячену інтелігенції Галичини). Обумовили співпрацю у проведенні цих заходів.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування