Викладачі кафедри ТБСФБ пройшли стажування у Каунаському технологічному університеті

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Фото зі стажування в Литві

18–22 березня 2024 року відбулося стажування викладачів кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки на кафедрі органічної хімії факультету хімічної технології Каунаського технологічного університету (м. Каунас, Литва).

Під час візиту до литовського університету науково-педагогічні працівники кафедри ТБСФБ – професорка Марина Стасевич, доцентка Марія Курка і старша викладачка Ірина Бучкевич – зустрілись із завідувачкою кафедри органічної хімії докторкою Егле Арбачяускене та професором цієї ж кафедри Вітаутасом Міцкевячюсом і його науковою групою.

У рамках стажування львівських політехніків ознайомили зі структурою та роботою кафедри органічної хімії факультету хімічної технології Каунаського технологічного університету, технічними можливостями наявного сучасного обладнання для проведення фізико-хімічних та біологічних досліджень сполук. Практична частина стажування та виконання наукових досліджень проходила у стінах кафедри органічної хімії. Викладачі кафедри ТБСФБ виконали низку наукових досліджень, вивчили сучасні підходи до синтезу, ідентифікації структури та властивостей сполук з метою виявлення нових біологічно активних речовин для потреб фармації та біотехнології.

Також під час візиту завідувачка кафедри органічної хімії Егле Арбачяускене ознайомила відвідувачів з роботою Інституту синтетичної хімії, який розташований в одному з найбільших у Балтії Центрі науки, освіти та підприємництва Santaka Valley KTU. У цьому центрі зосереджено найсучасніший науковий потенціал університету й найсучасніше обладнання, що дає змогу надавати своєчасні та ефективні послуги з досліджень і розробок для бізнесу, що призводить до створення нових продуктів, які підвищують міжнародну конкурентоспроможність Литви.

Каунаський технологічний університет є найбільшим університетом Литви та головним університетом міста Каунаса. Університет має активні зв’язки з бізнесом, лідирує в наукових дослідженнях країни та пропонує багато гнучких міждисциплінарних навчальних програм. Він складається з 8 факультетів та 7 інститутів, навчання для студентів відбувається за 122 освітніми програмами. Університет має величезний науковий потенціал, згенерований насамперед його відзначеним нагородами персоналом і численними спеціалізованими студіями, сучасними лабораторіями, ІТ- та медіа-центрами, а також вражаючими бібліотечними ресурсами.

Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві Фото зі стажування в Литві