Викладачі кафедри КГМ взяли участь у конференції та відкритті лабораторії у Варшавській політехніці

Кафедра картографії та геопросторового моделювання
Фото з відвідин Варшавської політехніки

21 червня 2023 року викладачі кафедри картографії та геопросторового моделювання Національного університету «Львівська політехніка» Наталія Ярема, Юлія Голубінка та Мар’яна Юрків взяли участь у конференції кафедри картографії Варшавської політехніки з нагоди завершення виконання проєкту CENAGIS та відкриття лабораторії віртуальної реальності, створеної за допомогою BIM та 3D-моделювання.

У 2018–2021 роках у рамках Центру наукового геопросторового аналізу та супутникових обчислень (Centrum Analiz Geoprzestrzennych i Obliczeń Satelitarnych, CENAGIS) факультет геодезії та картографії Варшавської політехніки створив унікальну в національному масштабі та одну з небагатьох у світі інфраструктуру просторової інформації (подібну до американської CyberGIS). Однією з ключових цілей Центру є об’єднання науковців з усіх дослідницьких підрозділів Польщі на спільній робочій платформі, досягнення результату в дослідженнях у галузі ГІС-науки та запуск національної наукової інфраструктури просторової інформації. Центр використовує передову ІТ-інфраструктуру, яка дає змогу проводити геопросторовий аналіз великих обсягів даних.

У рамках академічної програми мобільності NAWA науковці Львівської політехніки матимуть змогу працювати в лабораторії CENAGIS у рамках міжнародних проєктів та отримувати цікаві результати.