Викладачі кафедри будівельного виробництва ІБІС побували на екскурсії на підприємстві ТМ «Мій Двір»

Кафедра будівельного виробництва Львівської політехніки
Фото з екскурсії

9 травня 2023 року група викладачів кафедри будівельного виробництва Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки ознайомилася з передовими технологіями виготовлення вібропресованих бетонних виробів для дорожнього та комунального будівництва на потужностях підприємства ТМ «Мій Двір» (с. Милятичі Львівської області).

Підприємство ТМ «Мій Двір» є провідним виробником вібропресованої бетонної кольорової бруківки, дорожніх та газонних бордюрів, малих архітектурних бетонних форм для влаштування благоустрою міських та прибудинкових територій на теренах Західної України. Водночас на кафедрі будівельного виробництва під керівництвом професора Мирослава Саницького розробляють нову генерацію вібропресованих дрібнозернистих бетонів на основі наджорстких сумішей для індустріального будівництва. Над цією тематикою плідно працює аспірант кафедри Ігор Лічнов.

Екскурсію по оновлених технологічних лініях ТМ «Мій Двір» провів доцент Вадим Каганов, який уже понад 25 років співпрацює зі спеціалістами підприємства, бере активну участь у проєктуванні виробничих потужностей та науково-технічному супроводі процесу виготовлення високоякісних бетонних вібропресованих елементів із застосуванням формувального обладнання провідних виробників – MASA, TEKA, Wiggert та Zenith (Німеччина).

За час існування ТМ «Мій Двір», починаючи з 1994 року, на підприємстві працювали понад 40 випускників кафедри будівельного виробництва. Сьогодні чільні посади на підприємстві обіймають випускники кафедри: головний технолог Юрій Лилик; начальник вимірювальної лабораторії Володимир Данилюк, провідний менеджер зі збуту продукції Тарас Рапій та інші.

ТМ «Мій Двір» є багаторічною базою виробничої, технологічної та переддипломної практик для студентів спеціалізації «Технології будівельних конструкцій, виробів і матеріалів» на довготривалих договірних засадах між Львівською політехнікою та виробничим підприємством.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії