Викладачі ІГСН були лекторами і менторами школи для лідерів учнівського самоврядування Львівщини

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото з Літньої школи

9–16 серпня 80 представників учнівських парламентів територіальних громад Львівщини, районів та Львівського обласного учнівського парламенту взяли участь у щорічній «Школі ідей, лідерства для лідерів учнівського самоврядування Львівщини».

Захід провів департамент освіти і науки Львівської обласної держадміністрації. Навчання відбувалося у мальовничому селищі Нагуєвичі на базі комунального закладу Львівської обласної ради «Нагуєвицька спеціальна школа».

Впродовж восьми днів хлопці та дівчата відпочивали й навчалися, як бути лідером у молодіжному середовищі, здобували нові знання та покращували навички з написання проєктів. Лекторами і менторами були молоді науковці, випускники учнівських самоврядувань та Української академії лідерства, активісти молодіжних громадських організацій, а також викладачі Національного університету «Львівська політехніка».

Учнівські лідери прослухали багато цікавих курсів і лекцій, зокрема від представників кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук:

  • «Роль і місце лідера в сучасній міжнародній системі» (Петро Сухорольський, кандидат юридичних наук, доцент),
  • «Європейський союз і перспективи для української молоді» (Ірина Сухорольська, кандидат політичних наук, доцентка),
  • «Молодіжна громадська дипломатія» (Зоряна Зазуляк, кандидат політичних наук, доцентка),
  • «ІПСО в умовах російсько-української війни та методи протидії» (Роман Пасічний, кандидат політичних наук, доцент).

Учасники Школи лідерства навчилися працювати індивідуально, в команді та навчати інших. Здобули знання з політології, міжнародних відносин, медіаграмотності, проєктного менеджменту й розвитку особистих лідерських якостей. Серед учасників табору проведено конкурс «Мій перший проєкт», 15 переможців відзначено цінними призами.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».