Викладач та капелан Львівської політехніки провів великопосні реколекції для працівників львівських вишів

Центр Студентського Капеланства
великопосні реколекції

22–24 березня 2019 року у Свято-Успенській Унівській Лаврі Студійського уставу в с. Уневі відбулися великопосні реколекції для викладачів львівських закладів вищої освіти. Реколектантом був отець Тарас Жеплинський, викладач Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки та капелан Університету.

Тема реколекцій – «Добро починається з тебе». Говорили про людський та духовний вимір добра на прикладі притчі про багатого юнака, який прийшов до Ісуса запитати, як йому осягнути Царство Боже.

Роздумували над багатьма питаннями, зокрема: про що думав юнак, ідучи до Ісуса, яким був його настрій, як він уявляв собі цю зустріч, що він робив безпосередньо на ній, чому він називає Ісуса добрим, виконання яких заповідей Бог вимагає для осягнення вічного життя, що йому робити і що юнак відчув після відповіді Ісуса?...

6 заповідей (не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідчи неправдиво, не кривдь, шануй свого батька та матір) – це недосконалість Старого Заповіту. «Не кривдь…» – це 2 заповіді любові у Старозаповітному вигляді. Нова заповідь – іди, продай, що маєш, приходь та й іди вслід за Мною, відкинь старий спосіб життя, стань учнем Христа.

Також говорили про кривду в контексті хрестових походів та їхніх наслідків.