Вийшов друком посібник доцентки кафедри ТОП для студентів спеціальності «Харчові технології»

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Вийшов друком навчальний посібник «Технології жирів» авторства доцентки кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Оксани Оробчук. Посібник рекомендовано для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» на рівні бакалавра, а також для магістрів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів та фахівців харчової промисловості.

У навчальному посібнику висвітлено основні питання стану олійно-жирової промисловості України, охарактеризовано джерела сировини, теоретичні основи технології олій, жирів, та продукції на їхній основі. Подано принципи хімічних, фізичних перетворень, що лежать в основі технологій підготовки сировини, процесів екстракції, гідрогенізації, рафінації, переетерифікації олій.

Розглянуто основні технології продукції олійно-жирової промисловості – виробництво олій, жирів, маргаринів, майонезних соусів. Запропоновано концепції раціонального використання побічних продуктів.