Вперше в історії України: Міністерство закордонних справ України ухвалило стратегію публічної дипломатії

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Заставка до стратегії публічної дипломатії

Міністерство закордонних справ уперше в історії України розробило й ухвалило стратегію публічної дипломатії на 5 років. На її основі будуть розвивати позитивний імідж України за кордоном.

За словами Дмитра Кулеби, міністра закордонних справ, «стратегія публічної дипломатії вперше в історії затверджена в нашій державі. Вперше в єдиному документі систематизовано що, кому, коли і як Україна говорить про себе у світі: ключові меседжі, аудиторії, формати та канали комунікацій. Тепер зміцнення репутації України в світі буде не точковим, а системним, послідовним та цілісним».

Стратегія встановлює чіткі та вимірювані цілі й завдання на 2021–2025 роки та визначає сім ключових напрямів публічної дипломатії: культурна, експертна, економічна, кулінарна, цифрова, науково-освітня, спортивна. В основі стратегії залишається національний бренд Ukraine Now.

Документ передбачає 5 основних принципів:

  • проєктний менеджмент;
  • інноваційність;
  • повага до культурного розмаїття;
  • людиноцентричність;
  • відповідальність.

До того ж, Дмитро Кулеба розповів, що в МЗС створили спеціальну нагороду для промоутерів позитивного іміджу України у світі. За нею надаватимуть статус «Почесний Амбасадор» людям та організаціям, які просувають позитивний імідж України в світі.

Ознайомитися зі Стратегією можна на сайті МЗС України.